Werking

Al sinds 1968 is Chiro Jonathan een gemengde jeugdvereniging te Lommel Werkplaatsen. Elke zaterdag organiseert onze leidingsploeg leuke activiteiten voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar in ons heem langs de Moffel.

Inschrijven is verplicht en kost €20 voor een volledig werkjaar. Deze kost dekt net de verzekering van het lid.

Zelf een koekje of een drankje meenemen is niet toegestaan. Wij voorzien elke zaterdag een appelsiensapje. Hiervoor vragen we dat je elke zaterdag €1 meebrengt.

Typische dagindeling

We beginnen de Chiro om 13:30 uur met een formatie. Dan spelen we er op los tot 15:00 uur, want dan pauzeren we even met een appelsiensapje. Daarna spelen we weer verder tot 16:30 uur, dan eindigen we de Chiro opnieuw met een formatie.

Regels

Want goede afspraken maken goede vrienden.

  • We verwachten dat iedereen eerlijk meespeelt en respect heeft voor de leiding en de andere leden.
  • Als iemand de werking van onze Chiro toch ernstig verstoort, dan krijgt hij of zij een zwart schaap. De ouders zullen hier na de Chiro onmiddellijk van op de hoogte gebracht worden. Als je op één jaar tijd drie zwarte schapen weet te verzamelen, dan mag je voor de rest van dat jaar niet meer naar onze Chiro komen.
  • Om deel te mogen nemen aan de eindactiviteit en om mee te mogen gaan op bivak, verwachten we dat je zeker 70% van de activiteiten aanwezig bent. Heb je nog een andere hobby? Zijn je ouders gescheiden? Of zijn er andere redenen waarom je minder aanwezig kan zijn? Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Vraag hiernaar bij de (hoofd)leiding.

Uniform

De aankoop van een volledig Chiro-uniform is niet verplicht. Wel verwachten we dat iedereen een Chiro T-shirt heeft en dit tijdens alle activiteiten aanheeft. Zo kan de leiding de leden makkelijk herkennen en geraken we niemand kwijt.

Zelf verkopen we op de Chiro onze eigen T-shirts en truien en de Chirobroeken en -rokjes. Andere leuke accessoires zoals sokken, onderbroeken, zwembroeken en zelfs Chirolaarzen, kan je vinden bij de Banier, de Chirowinkel.