Updates

8 februari

Vanaf zaterdag 13 februari zal het terug fysieke Chiro zijn voor iedereen. Omwille van de nieuwe maatregelen mogen groepen uit maximaal 25 leden bestaan bij de Speelclub en de Rawki’s en 10 leden bij de Tito’s en de Keti-Aspi’s. De leiding, Tito’s en Keti-Aspi’s moeten tijdens de hele Chiro een mondmasker dragen.

Om de groepen gescheiden te houden, zullen er elke zaterdag stoelen met de groepsnaam klaarstaan op het grasveld langs de Chiro. De bedoeling is dat jullie bij de juiste stoel verzamelen zodat we met alle kleine groepjes samen onze formatie kunnen doen.

Let er wel op dat onze activiteiten voornamelijk buiten doorgaan. Zorg voor aangepaste kledij. Enkele tips: zorg dat je voeten goed warm zijn, draag dikke sokken, doe verschillende laagjes aan, want zo blijf je lekker warm, en vergeet zeker geen muts, sjaal en handschoenen.

Er wordt aan kinderen en jongeren gevraagd zich te beperken tot één hobby per week. We vertrouwen er op dat jullie deze vraag ter harte nemen.

Na de krokusvakantie zullen ook de Speelclub en Rakwi’s uit groepen van maximaal 10 leden moeten bestaan. Hiervoor krijgen jullie binnenkort meer informatie.

26 januari

Afgelopen zondag heeft de gouverneur van Limburg beslist alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar stop te zetten tot ten minste vrijdag 12 februari. Dit naar aanleiding van een aantal besmettingen binnen een aantal kleuter- en basisscholen in Hamont-Achel en een aantal middelbare scholen in Lommel.

Dit wil zeggen dat we minstens de komende twee weken geef fysieke activiteiten mogen organiseren voor de Speelclub en de Rakwi’s. We weten dat dit voor iedereen een zware teleurstelling is, maar de gezondheid van onze leden en leiding gaat natuurlijk voor. We hopen jullie zo snel mogelijk weer in het echt te mogen zien!

Meer info over deze beslissing kan je terugvinden op de website van de Stad Lommel.

4 december

Na een maand zonder fysieke Chiro, verwelkomen we de Speelclub en de Rakwi’s vanaf zaterdag 5 december weer aan ons Chiroheem! Hierbij moeten we zoals steeds wel rekening houden met enkele maatregelen.

  • Groepen mogen maximaal uit 50 personen bestaan, zonder social distancing tussen de leden.
  • De leiding draagt altijd een mondmasker en houdt de social distancing regels in acht.
  • Activiteiten zullen zo veel als mogelijk buiten plaatsvinden. Houd hier rekening mee en zorg voor aangepaste kledij op zaterdagnamiddag.
  • Bij het afzetten en ophalen is het voor de ouders verplicht een mondmasker op te zetten. Houd er ook rekening mee dat samenscholingen van meer dan 4 personen niet toegestaan zijn.

Voor de Tito’s en de Keti-Aspi’s is er minder goed nieuws. Door de verlenging van de maatregelen zullen zij zeker tot half januari geen fysieke activiteiten meer mogen doen. We blijven wel nog steeds inzetten op online alternatieven, deze worden in overleg met de leden georganiseerd.

14 november

Na overleg met de leiding is beslist om ook de volgende twee Chiro’s niet fysiek te laten doorgaan. Enkele leiding doet stage in de zorgsector en maakt van dichtbij de ernst van de situatie mee. Hierdoor willen wij als Chiro ons steentje bijdragen aan het verlagen van de cijfers. Concreet zullen er voor zaterdag 21 en 28 november online activiteiten verschijnen op onze website.

We missen jullie allemaal enorm en hopen jullie snel terug te zien!

5 november

Omwille van de huidige coronasituatie heeft de overheid beslist de herfstvakantie te verlengen tot 15 november. We hebben met de leiding beslist om deze periode ook geen fysieke activiteiten op onze Chiro te organiseren. Concreet betekent dit dat het zaterdag 7 november en zaterdag 14 november geen Chiro zal zijn.

Maar niet getreurd! De leiding zal voor alternatieve (online) activiteiten zorgen. Zo zal er voor de Rakwi’s dit weekend bijvoorbeeld een fotozoektocht zijn op Werkplaatsen. Voor de Speelclub en de Rakwi’s zullen deze activiteiten altijd hier online komen staan. Voor de activiteiten van de Tito’s en de Keti-Aspi’s maakt de leiding rechtstreeks afspraken met de leden.

Aan het einde van de herfstvakantie vergaderen we met de leiding opnieuw over de huidige coronasituatie en bekijken we of de Chiro weer fysiek kan doorgaan. Het staat sowieso wel al vast dat de Tito’s en de Keti-Aspi’s geen fysieke activiteiten meer mogen doen tot en met zondag 13 december (einde van de lockdown 2.0).

Jeugdwerk in tijden van corona

Om onze Chiro dit jaar zo veilig mogelijk te organiseren, zijn er door de Ambrassade, Bataljong en de minister van Jeugd, samen met jeugdwerkorganisaties en virologen regels opgesteld waar we ons verplicht aan moeten houden. Deze regels moeten er voor zorgen de kans op besmetting met het coronavirus tot een minimum te beperken.

Dit werkjaar zal gewerkt worden met risico-kleurcodes zoals in het onderwijs. Afhankelijk van welke kleurcode er voor Lommel geldt, moeten andere regels toegepast worden. Een volledige omschrijving van de kleurcodes kan je hier vinden. Een samenvatting wordt hieronder weergegeven.

-12 (speelclub en rakwi’s)+12 (tito’s en keti-aspi’s)
GroenGewone werkingGewone werking
GeelBubbels van ongeveer 50 personen binnen en buiten.Bubbels van ongeveer 50 personen binnen en buiten.
OranjeBubbels van maximaal 50 personen binnen en buiten.Bubbels van maximaal 20 personen binnen en 50 personen buiten.
RoodBubbels van maximaal 20 personen buiten met social distancing.Bubbels van maximaal 20 personen buiten met social distancing en mondmaskers.

Inschrijvingen

Om de inschrijvingen zo vlot mogelijk te laten verlopen, moeten de inschrijvingsformulieren op voorhand ingevuld worden en samen met gepast geld meegenomen worden naar de eerste Chiro. Omwille van de coronamaatregelen moet ook een extra document en een medische fiche worden ingevuld.

Het is ook mogelijk om eens te komen proberen. Dan mag je 3 opeenvolgende zaterdagen gratis naar de Chiro komen. Onderstaande formulieren moeten voor de verzekering en in verband met de coronamaatregelen wel steeds ingevuld worden.

Afzetten en ophalen

De speelclub en Rakwi’s moeten worden afgezet en opgehaald op de parking aan de voorkant van de Chiro, dit is met rood aangeduid op onderstaande afbeelding. De leden blijven hier ook wachten op hun leiding tot de Chiro begint.

De Tito’s en Keti-Aspi’s moeten worden afgezet en opgehaald op de parking aan de achterkant van de Chiro, dit is met groen aangeduid op onderstaande afbeelding. De leden blijven hier ook wachten op hun leiding tot de Chiro begint.

Bij het afzetten en ophalen is het voor ouders en leden ouder dan 12 verplicht een mondmasker te dragen. Het mondmasker blijft minstens op tot de Chiro begint en de leiding zegt dat het mondmasker af mag.