Door het Coronavirus kunnen we dit jaar niet altijd voor elke groep fysiek een activiteit doen. Hierdoor zullen sommige activiteiten online doorgaan. Alle online activiteiten worden op deze pagina gebundeld.

5 december: Speculaas Tito’s

Dag Tito’s

Omwille van de corona hebben wij geen fysieke activiteiten meer kunnen doen. Om toch jullie een keertje bezig te houden hebben wij (de leiding) een kookactiviteit op het programma gezet (in het thema van Sinterklaas). Als er aan Sinterklaas gedacht wordt, dan komt in ons hoofd speculaas op, ik denk bij jullie ook wel. Daarom gaan we speculaas maken. Hieronder vinden jullie een recept, maar als jullie een ander recept kennen, mag dat natuurlijk ook gebruikt worden. Foto’s zijn altijd welkom zowel tijdens het bakken als het resultaat.

28 november: 50 dingen van Natuurpunt Rakwi’s

Nieuwe zaterdag, nieuwe Chiro activiteit!

Vandaag gaan we buitenspelen ???? Wij hebben een lijst van “50 dingen die je moet doen voor je 12” van het natuurpunt. Probeer vandaag en/of morgen zoveel mogelijk opdrachten van de lijst af te vinken, maar let op, sommige opdrachten zijn niet eenvoudig uit te voeren! Zo ligt er vandaag geen sneeuw om een sneeuwman te maken… gebruik dus je creativiteit om toch deze opdrachten uit te voeren! ???? Stuur ons jullie lijstjes door en ook leuke foto’s zijn zeker welkom!

Groetjes de Rakwi leiding ????

Mocht de afbeelding niet zo duidelijk zijn, kan je hem hieronder altijd nog eens downloaden in pdf.

21 november: Knutselen Sinterklaas Speelclub

Dag speelclubbers,

Sinterklaas is ondertussen in het land. Normaalgezien zouden we vandaag met jullie een leuke pietenhoed knutselen en jullie opleren tot echte pieten.

Als alternatief kunnen jullie alvast zelf een mooie pietenhoed knutselen. Hieronder kunnen jullie al enkele leuke voorbeelden vinden. Maar online kan je ook nog extra inspiratie opdoen, bijvoorbeeld op de website van het Sinterklaasjournaal.

Groetjes, de leiding

21 november: Christus Koning Rakwi’s

Dag iedereen,

Vandaag is het feest. De Chiro viert vandaag namelijk Christus Koning. Jammer genoeg vieren we dat dit jaar niet op de Chiro, maarrrr we hebben een alternatief.

We zijn natuurlijk trots om van Chiro Jonathan te zijn, en dat willen we graag laten zien. De opdracht vandaag is om jullie voorgevel/voortuin/inrit te versieren in thema van de Chiro. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een krijtboodschap of tekening te maken, of ballonnen in de kleuren van de Chiro op te hangen… De bijkomen de opdracht hierbij is een Rakwivlag of spandoek maken, want we zijn natuurlijk extra trots om een Rakwi te zijn ?. Neem een oude handdoek, tafellaken… en ontwerp je eigen Rakwivlag of spandoek!

Het is natuurlijk extra leuk als je deze dan ook ophangt buiten, zodat iedereen kan zien hoe trots we zijn. We zijn alvast super benieuwd naar jullie ontwerpen en gepimpte voortuinen/voorgevels/inritten, dus stuur zeker foto’s door ?. We wensen jullie veel plezier!

Groetjes, de leiding ?

14 november: Knutselen met blaadjes Speelclub

Hallo allemaal,

Omdat het herfst is liggen er veel blaadjes buiten. Daarom is de activiteit vandaag, knutselen met blaadjes. Laat eens zien hoe artistiek en origineel jullie kunnen zijn☺️. Hier zijn ook een paar voorbeeldjes om leuke kunstwerkjes te maken. Vergeet niet jullie resultaat door te sturen.

Veel plezier??!
Groetjes de leiding

7 november: Fotozoektocht Rakwi’s

De komende dagen kunnen jullie een superleuke fotozoektocht doen op Werkplaatsen. Het startpunt ligt vlak bij de Chiro en kan je vinden op de eerste foto van jullie tocht (hieronder). Op de plaats waar deze foto getrokken is, zal een andere foto hangen, met de nieuwe plaats waar jullie naar op zoek moeten gaan.

Onderweg zullen jullie verschillende vragen moeten oplossen. Vergeet dus zeker geen pen en papier of iets anders om te noteren voor tijdens het wandelen.

Om jullie een klein beetje te helpen kan je ook een kaartje van de route terugvinden.

Hou tijdens het wandelen zeker rekening met alle dan geldende maatregelen. Ga enkel wandelen met je eigen gezin.

De Rakwileiding wenst jullie heel veel wandelplezier ?