Bossen en parken

In de directe omgeving (op 200 meter) bevindt er zich een speelbos. Wat dieper gelegen in dit bos (op ongeveer 1,5 km van het heem) ligt een open zandvlakte, de ideale locatie voor een groot bosspel. Kijk op de onderstaande kaart voor de exacte locatie van deze zandvlakte.

Iets verder gelegen (op een 12 km) ligt Pijnven, een groot bos met verschillende aangeduide wandelingen, waaronder een gethematiseerde wandeling voor de kleinsten, grote speelweiden en leuke speelelementen.

En op een afstand van ongeveer 5 kilometer ligt de Lommelse Sahara, een natuurgebied met een groot bos en grote waterplassen (waarin je wel niet mag zwemmen).

Panorama Sahara

Spelen en zwemmen

Vlakbij de toegang tot de Lommelse Sahara liggen het zwembad van Optisport en de speeltuin Dolfijn. Het zwembad van Optisport is een basic zwembad met een vijfentwintigmeterbad, een instructiebad, een kinderbad en een eenvoudige glijbaan.

Wat verder gelegen (op ongeveer 8 km) ligt Centerparcs de Vossemeren, een vakantiedomein met een groot subtropisch zwembad. Ook de Discovery Bay is hier gelegen, een grote indoor themawereld waar je kan spelen met zand en water.

Op 7 km ligt Sunparks Kempense Meren, ook dit vakantiepark heeft een groot subtropisch zwembad.

Als je liever buiten zwemt, dan moet je bij het Zilvermeer zijn. Dit recreatiepark ligt op een kleine 10 kilometer van ons heem. Er is een grote bewaakte zwemvijver aanwezig met verschillende glijbanen, en ook een grote speeltuin.

Winkels en horeca

Op een kilometer afstand ligt een buurtwinkel. Grotere winkels zoals Aldi, Colruyt, Delhaize, Lidl, Carrefour… liggen allemaal op een afstand tussen de 4 en 6 kilometer van ons heem.

Een kleine kilometer ver ligt café ’t Macheltje. Andere drank- en eetgelegenheden zijn te vinden in het centrum van Lommel, dat op een dikke 4 kilometer gelegen is.